Artikel från MinBarometern 

Lions bjuder på underhållning med Kjell och Sleifen
Lions Club bjuder på underhållning på alla kommunens allaktivitetshus. Det är Kjell Andersson och Leif Sleifen Ljungberg Blom som turnerar runt kommunen under en månad. På torsdagen lockades drygt 100 personer till Loket.

Det första framträdandet var på Dacke i Vissefjärda den 4 april. På torsdagen var det publiken på Loket som fick möta de båda välkända profilerna som också spelar tillsammans i Sveriges Cultband.
Lions Club har även tidigare bjudit alla på allaktivitetshusen på underhållning på det här sättet. Nästa gång som Kjell och Sleifen möter publiken i kommunen är på Träskon i Långasjö den 18 april. Turnén avslutas i Lindås Folkets hus den 2 maj. Konserten på Alsboknuten i Algutsboda den 25 april fick dock ställas in.
Medlemmarna i Lions turas om med att vara arrangemangsansvariga och på Loket var det Åke Svensson som höll i trådarna.
– Det var 110 personer som kom och Kjell och Sleifen är väldigt underhållande. Det var mycket uppskattat och det kom många som inte bor på själva boendet. Loket är mycket duktiga på att arrangera. Vi hade räknat med 80 personer, men det blev betydligt fler. Det
löste dock Loket på ett fint sätt. Vi bjuder även på kaffe och kaka och man behöver inte betala något inträde, säger Åke Svensson.
Lions gör sådana här arrangemang för att skapa trygghet och närhet för de äldre.
– Det är inte bara för äldre som är på ett boende, utan för alla äldre. Det hänger samman med samma tänkande som ligger bakom den kommande trygghetsmässan på Loket den 23 april. Det är kommunen som arrangerar den, men vi finns också med på ett hörn.

Leif Sleifen Ljungberg Blom och Kjell Andersson framträdde på Loket i Emmaboda på torsdagen och turnerar just nu på kommunens allaktivitetshus.

Foto: Privat