31 OKTOBER 2023.               

LIONS SKÄNKER GENERATORER FÖR 1,9 MILJONER TILL UKRAINA

Lions Club Kalmar bjuder in till information om en jättestor hjälpinsats till Ukraina.

Efter en förfrågan av Ukrainas Utbildningsdepartement har Lions Club Sverige beslutat att göra en av sina största satsningar någonsin. Det som önskats till Ukraina är generatorer för att kunna klara ungdomarnas utbildningar i vinter. Man befarar att det även denna vinter kommer att vara svårt med elförsörjningen. Föregående år var det mängder med strömavbrott som drabbade utbildningen hårt.

Alla Lions klubbar i Sverige satsar nu tillsammans 1,9 miljoner kronor på att skicka 59 generatorer av det större formatet till Ukraina. Tidigare har man skickat ÖVER 2 000 mindre generatorer till dit.

Kontaktperson är Mats-Åke Tunelid,

medlem i Lions Club Kalmar och detta verksamhetsår även Distriktsguvernör i 101S. Mats-Åke kan nås på telefon: 070 969 64 64. Mejl: Mtunelid@Outlook.com.

TORSDAGEN DEN 2 NOVEMBER KLOCKAN 13.00 SKER UPPLASTNING I MOSSEBO 202, 388 98 Trekanten, Kalmar Kalmar Län   

Där får ni jättegärna också ställa frågor och ta bilder. Lions Sverige har tidigare skickat sjukvårdsmateriel, mat och mycket annat som har behövts. Nu kommer man i samarbete med Vasakyrkan EFS Kalmar också att skicka varma kläder och ännu mer kaminer. Tidigare har över 1 200 st kaminer sänts ner till Ukraina. Målet för hjälpsändningen är nordöstra delen av Ukraina, när fronten. Där ligger bland annat Gammalsvenskby.

 

Välkomna!